Fietsroutes

CULTUURHISTORIE IN HET LAND VAN MAAS EN WAAL

Het Land van Maas en Waal heeft veel te bieden. In de gemeenten Beuningen, Druten, West Maas en Waal en Wijchen vind je bijvoorbeeld veel bezienswaardige historische locaties. Zo zijn er bijzondere kastelen, kerken, molens, steenfabrieken, landhuizen, gemalen, torens en graven. Dat is de reden dat deze gemeenten het initiatief namen tot het maken van een route in het Land van Maas en Waal. 

Bij 125 historische locaties staat een bordje met daarop een QR-code. Wanneer je die code met een smartphone scant opent zich de website van Mijn Gelderland, waar dan direct informatie wordt getoond over het monument of de bijzondere plek waar je op dat moment bent. Je kunt ook kijken op de website mijngelderland.nl/land-van-maas-en-waal.

Bijzondere locaties
De 125 bordjes staan bij de vele historische locaties, waar het Land van Maas en Waal zo rijk aan is. Niet alleen in de kernen van de verschillende dorpen, maar ook in het fraaie buitengebied en langs de beide grote rivieren. 

Beleef de cultuurhistorie van het Land van Maas en Waal vanachter jouw computer of pak de fiets en rijdt rond in het mooie Land van Maas en Waal!


Vakantieboerderij 't Kuyperke is gelegen in Batenburg, 5 minuten van natuurgebied De Liendense Waard in gemeente Wijchen ( Zuid-Gelderland)
http://www.vvvarnhemnijmegen.nl/rijk-van-nijmegen/druten/cultuurhistorie-in-het-land-van-maas-en-waalhttps://www.rivierenland.nl/ontdek-rivierenland/ontdek-rivierenland/gemeenten/west-maas-en-waal/